Pidu ja pillerkaar

IMG_0014Sel pühapäeval sai Brüsselis jälle hiiglaslikke õhupallikujusid näha. Nagu eelmiselgi aastal, algas kuningalossi eest lõbus paraad, kus hiigelkujud vaheldusid pillimeestega. Sai näha nii traditsioonilisi puhkpilliorkestreid, kui ka igasuguseid ajaloolistes, ekstravagantsetes ja lustlikes kostüümides moosekante.

Asterix ja sõbrad

Asterix ja sõbrad

Paljud kujud olid eelmisest aastast juba tuttavad – eesotsas koletu pissiva poisiga.

Uusi kujusid oli ka päris mitu, näiteks selline kassja karumõmm.Smurfid on siin praegu väga kuum teema, teatavasti on need väikesed sinised tegelased ju Belgia päritolu.

Kui eelmisel aastal toimus paraad poolenisti vihma käes, siis sel aastal oli taevas selge ja ilm suviselt soe. Igasugust tasuta nänni jagati ka, kuuma ilma arvestades olid Fanta-purgid eriti tänuväärsed.

Muidu on siinne elu peale ilusat Eesti puhkust jälle harjumuspäraselt käima läinud. Elame nüüd uues kohas ning saame nautida aiaga seotud rõõme. Maasikad õitsevad teist ringi, õunad ja pirnid potsatavad okstelt ning Brüsselile iseloomulikud helerohelised papagoid kädistavad puuvõrades.:) Nagu juuresolevalt pildilt näha, oskab ka kass aiast rõõmu tunda.Eile oli väga ilus ja tähtis päev – C. sai 10-aastaseks. 🙂

Suur pidu tuleb meil alles 2 nädala pärast, sest kui ma juunikuus väljavalitud peopaika broneerisin, pakuti esimest vaba aega 1. oktoobriks.. Küll aga oli õigel sünnipäeval väike pidu koolis. Kui Eestis pakub sünnipäevalaps koolis kommi, siis siin on kombeks viia kooli mingi keeksilaadne küpsetis ja mõned pudelid lastešampust.

Tähtsa sündmuse puhul võtsin ennast kokku ja küpsetasin kringli. Olen neid paar tükki ka varem teinud, aga seekordne õnnestus eriti hästi. Huvitav, et siinses kultuuriruumis on kringel iseenesest täiesti tundmatu nähtus, prantsuse keeles ei ole isegi selle kohta sõna olemas. Õnneks minu kringel osutus koolis väga menukaks, sai kiiresti otsa ning õpetaja küsis retsepti.:)

Rubriigid: Elu Brüsselis. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar