Tordiülevaade

Nagu arvata võib, olen vahepeal päris agaralt kooke meisterdanud. Ma olen hirmus tänulik kõigile neile torditellijatele usalduse eest ja selle eest, et nad on andnud mulle nii palju võimalusi kätt harjutada, ilma et me C.-ga kogu seda magusalaadungit ise pärast ära sööma oleksime pidanud. 🙂 Harjutamine on aga ülimalt oluline, sest juba ülejärgmisel nädalal alustan Pariisis Cordon Bleu kooli keskastme kondiitrikursusega. Vahepealne praktika on mulle kõvasti oskusi ja vilumust juurde andnud. Esimesel kursusel ei olnud mul ju praktiliselt mingit varasemat kogemust ja pritskotti hoidsin käes üldse esimest korda elus.

Kuna see blogi siin on ühtlasi ka mu isiklik väike tordiarhiiv, siis olgu mõned olulisemad tööd siiagi jäädvustatud.

Suve hakul oli põhiliseks tooraineks muidugi maasikas – kas siis kohupiima, St Tropez’ kreemi või sefiiri seltsis. Euroopa Kooli eesti keele õpetaja, kes peale viit aastat Brüsselis uuesti kodumaale naasis, tellis oma lahkumispeole sellise tordi:

SAM_2244

SAM_2247

See oli mõeldud umbes 60 pedagoogile ja on siiani mu kõige suurem töö.

Umbes samasuguse tegin ka meie osakonna jaanipeole:

SAM_2143

SAM_2145

Poemaasikate kõrval kasutasin ka muid marju – näiteks selle hobuseteemalise tordi jaoks sain metsmaasikad ja vaarikad oma aiast:

SAM_2141

Enne Eestisse suvepuhkusele minekut sai T. meie kassile suvekodu pakkumise eest sellise tänutordi:

IMG_0004

Sügisel tuli mitu torti ridamisi kolleegide lastele:

SAM_2506

SAM_2632

SAM_2649

Viimases tellimuses paluti Dustyt sinises taevas. Suhkrumassist cake design mulle iseenesest väga huvi ei paku ja kindlasti ei ole see midagi, mida õpetataks Cordon Bleu koolis. Prantsuse chefide jaoks on cake design mingi selline Ameerika/Briti söögikõlbmatu jura. Aga vahelduseks on see kujude nikerdamine täitsa vahva.

SAM_2668

Magusale lisaks proovisin natuke kätt ka muus kulinaarses vallas – sõpradele korraldatud Eesti köögi teemaliseks õhtusöögiks keetsin esmakordselt elus sülti (keeruline ülesanne, sest seasõrgu-jalgu ei õnnestunud leida ühestki poest), tegin kanamaksapasteeti ja Savoia kapsa rulle. Laud nägi välja selline:

SAM_2660

Nüüd siis ootan juba järgmist nädalat – pühapäeva pärastlõunal sõidan Pariisi ja hakkan jälle kondiitriõpilaseks. 🙂

 

Rubriigid: Avastame Belgiat, Dolce Vita. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s